Ett naturens kopieringsfel

Jag veeet!
det är jääääädrigt snålt med sajberrymdsavtryck för tillfället...
luften har går ur mig helt enkelt, jag måste retirera, så är det, in i skalet ni vet och spara själen medan nån sorts förpuppning pågår. Eventuellt vecklar en vacker fjäril ut sig vad det lider, vi får se. Basta. Okej?

Häromeftermiddagen,
medan en annan stillsamt filosoferade under äppelbladens prassel i vinden gasade plötligt en humla förbi, ja ni vet så där på deras vis, vingligt och ostyrigt. Den lille gynnaren gick med motorerna brummande ned för landning med siktet väl inställt - på en rosa digitalis, minsann.
Jag gillar att titta på humlor.
De har väldans stor svängradie och lång bromssträcka - de kan liksom inte parera, det blir en extra lov innan de förmår sätta fossingarna på kronbladen.
Sedan, flyger de in och ut och ut och in i vareeenda blomma, de får inte plats för tusan - men in ska de!

Den lille tjockisen,
arbetade frenetiskt i digitalisen och jag zomade in hans päls medan han humlesurrburrade djupt inne i alla blomtrattarna. Plötsligt, gick en rysning längs ryggraden, ja på min alltså. Humlan var inte gul och svart som sig bör, nä den var... oj, NU tar det emot...
-Svartochvitrandig!!!
Herreguuuu asså,
fågelskitsfärg på den stackarns dräkt,
begriper ni?
asså, en Bois-humla!
att det fanns sådana hade jag ingen aning om, måste vara en mutation ett av naturens slumpmässiga kopieringsfel. När jag såg kulören kom jag direkt att tänka på Landskronamannen med svartvitt hjärta - Coach-Göran.

Märkligt nog,
ringde Coach-Göran samma kväll (ja, han ringer ungefär en gång om året) och jag fick tillfälle att berätta om den osedvanligt fule humlan ;) märkligt nog var han av helt annan åsikt och bredde ut sig i en monolog om naturens fulländning bla, bla, bla...
I alla fall var vi överens om att Boisarna numera får hålla försiktigt i tidningen för rister de för hårt trillar de min själ ur tabellen =)
Coach-Göran engagerade mig sedvanligt till Sofiero hundutställning, det blir femte året i rad, skoj.
Han berättade också om att han och Bea (Bea är Labbematte till Corinne och jakt o spår specialist! hon står längst till vänster på bilden här. Tjejen i mitten, Erika är djurskötare på Din Vetrinär, hon har en liten border terrier(?) tror jag, vi tränade hund tillsammans förr i alla fall o jiiisses vad längesedan jag stod på brukshundklubben!!! nu får jag ångest, panik, och tryck-o-smäta över bröstet.. måååste rycka upp mig!)


jo, var var jag? just det, han, Coach-Göran och Bea åker land och rike runt och föreläser.
Till föreläsningarna har de en film med sig och ur roll-listan kan nämnas stjärnor som Camilla & Flatcoated killen Enzo och så... tadaa, trumvirvel och hepp! finns jag och Unge Herr Gråben som inspirerande/avskräckande exempel (det beror på hur man ser det).
En tvättäkta före-o-efter-behandlingen-film gott folk, där man till en början kan beskåda mig och Herr Gråben på promenad i vacker blandskog, dvs jag promenerar och trasslet i andra ändan av snöret drar, hoppar och sliter å det vildaste, ja ni som följt bloggen vet hur det var i begynnelsen - disharmoni.
Efter diverse intensiva och upprepade kontaktövningar under Coach Görans ledning och under Beas fenomenala regisserande kan man i senare i filmen vila ögonen på en fin sekvens... ett leende ekipage i skön samklang (nåja) =)))

Här är förresten den svartvite stackarn...
och kikar man liiite närmare...

 

* * *

 

Hej förresten alla kalspingletikar! Jag Gråben är sommarsnaggad, snygg inte sant?
av lockarna blev det nästan en liten kompis ;)

Men det livlösa krullet var inte så kul ...
Det är däremot min nya lille kompis Castor,
Finaste pumikillen på en sådär 12 veckor.
En Halmstad påg från Skallabackens kennel.

 

Hur söt? =)

 

Han provlåg min bädd... jodå hanfrågade först!

 

Zzzz... jajamensan jag håller med, den ÄR jätteskön!

 

Samma goda smak har vi gemensamt, Castor gillar också frysta köttbullar ;)
Mums!

 

eftersom det är upptaget i bädden, får det bli under bordet istället.

Glad Midsommar

Vov!

 


Kommentarer
Postat av: Castor

Haha, hoho, hihi...visst spritter det av glädje av att ha en go vän att låna bädden av! Man får liksom fnatt och bara rusar runt i bästa Pumistil vilket förklarar att de bästa bilderna på oss stolta varelser är när vi är i liggande ställning och i hel eller halvdvala, eller ätandes på något.

Gläfs och skall och slick och hopp från oss!

2011-06-21 @ 22:50:58
URL: http://skiftet.blogspot.com/
Postat av: Christina

Gråben är hur snyggur som helst i sommarfrissan, pälstjejerna dreglar.

Angående humlor så finns det tydligen en himla massa olika. Jag minns inte länken nu, men en sådan finns - där man kan artbestämma dom.

En forkskare som jag samarbetade med (en djurbok) berättade att hon hade forskat på humlor och satt små färgklickar på varje för att studera hur de samlade in nektar. Hon hade inte behövt färgklicka dem, de var så personliga så hon lärde känna allihop. En var seg och disträ, spillde och var ofokuserad, en annan var fokuserad till max och väldigt rationell etc etc...de hade egenheter - varenda humla.

Maffigt, tycker jag. Det säger något om livet liksom...

2011-06-21 @ 23:04:40
URL: http://stribergsstation.blogspot.com/
Postat av: Corinne och Elvan

Flattematte?! Nä nu får hon allt lyfta blicken från humlorna och se att vi är av det korthåriga slaget och att vi allt har en labbematte! Gråben, våra mattar måste helt klart använda en del av tiden på Sofiero till att uppdatera varandra.( om coach- Göran ger dem lite fritid.)

2011-06-22 @ 10:00:40
Postat av: mimio själv

Castor, du är en toppenvän, tur att du kom till Helsingborg. Du får låna bädden nääär helst du vill fortsättningsvis också. Jupp vi gör oss bäst när vi är någorlunda stilla, när vi är uppe i speed hinner tvåbeningarna icke med ;))Christina, haha ja precis sådär är de, humlorna, personliga och jag känner också igen dem som huserar i vår trädgård på stilen. Den där länken ska jag leta upp. Visst säger naturen oss mycket om livet, man bör titta nära ofta.Bea, ojojooooojjj ber så mycket om ursäkt sicken fadäs... borde vetat bättre. Du fattar hur mycket jag tittade på Corinne när vi tränade i Bruses haha nada, fullt upp med Gråben. Korrigerade naturligtvis texten DIREKT efter påbackningen ;)

ja, vi hoppas på tid på Sofiero och om det inte tillåts är jag myglarnas mästare, ja lat som jag är så det ska nog ordna sig hursomhelst =)))

2011-06-22 @ 15:40:19
Postat av: Annika

Hej!

Ville bara önska er en trevlig midsommar och en härlig sommar.

Ha det gott

/Annika med familj

2011-06-22 @ 21:23:51
URL: http://www.kronstrand.biz
Postat av: skogsnuvan

Svart-vita humlor och hundvalpar är ju söta, inget tu tal om saken.

Roligt att vi äntligen får träffas. Jag kommer från gotland 18juli och åkter på trumkurs 22 juli men dagarna där emellan hoppas jag att ni är här uppe så vi riktigt får rå om varandra. Kram på dig

2011-06-25 @ 11:24:28
URL: http://skogsnuvan.bloggagratis.se
Postat av: Helene, Wallander

Även om det nuförtia inte blir så mången inlägg så blir de som vanligt alltid lika trevliga :-)Trodde för några sekunder att ni utökat familjen... söt rackare i alla fall. Gråben själv försvann ju nästan till hälften men naturligtvis blev en riktig snygging kvar!Lycka till med funktionärsjobbet, sköter du dina kort väl så ringer säkert Göran om ett år igen.Ha en fortsatt härlig sommar!Kramizar

2011-06-25 @ 15:09:49
URL: http://stadsflattarna.se
Postat av: Ann

Fast den lille humlisen var ju rätt söt ändå, BoISare eller ej :)

OCh gråben är så söt så man nästan funderar på att skaffa hund. Men latheten gör sig påmind där, ut i skog å mark. När det giter jag inte. Ligger hellre i soffan med Nisse på magen. Kram och trevlig helg

2011-07-02 @ 10:57:21
URL: http://kaffebonan56@wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
Trackback
RSS 2.0