Skepnader i stjärnklara vinternatten

Advent…
stjärnor poppade upp i fönster här omkring redan för tre veckor sedan… det är lite kul faktiskt… ungefär som pensé-hetsen om våren, börjar en liksom... så är strax varenda jävel igång med fönsterputs o staaagar =)))
Myysigt är det hursomhelst tycker jag och det hör till.

 

Förresten,
har ni noterat att det finns en ohygglig massa glöggsorter? Vit, gul, röd, saft, lättvin, vin, spetsad, lingon, vanilj, äpple, chili, choklad, cognac, mandarin, skumtomtesmak o fan o hans gammla mormor… Nä! kanske inte skumtomtesmak men mååånga varianter paraderar på hyllmetrarna. Yr blir jag av mindre, kan såklart heller icke bestämma mig och velig som få faller man omkull utan att ens smakat.
Glögg framkallar halsbränna har jag märkt - det är synd.


Gråben gillar snön,
och racar raketrundor i hastigheter snabbare än ljusets, ja han rusar så till den milda grad att grisknorren hans till svans blir fullständigt rak och siluetten antar annorlunda skepnad… Haha, det är så sött och jag ler ända in i mitt hjärta när jag ser honom som en svart pil i den snöflingesinglande vinterkvällen.
-Wrooom och Tjohooo!

Sorgfri som få,
man borde lära sig av honom,
livet leker ju,
remember?

 

 

Igår,
gick årets julfest av stapeln,
på Wallmans
go mat o kul underhållning.

Efteråt - salsa på Söder, deee ni ;))) så glad man kan bli av sådan musik!
Nu kan ju en annan inga salsasteg överhuvudtaget men vad gör det? Aaaallt går ju som bekant, utom små, små barn och tennsoldater.
Obligatorisk, flygande inspektion by night av Stortorgsjulgranen hann vi också med.

*fnitter o fniiiiiiiiiss i vinternatten piggar upp
och neeej,
vi var inte alls så suddiga som på bilden!
...inte vad jag minns i alla fall ;)
Iphone o tumvantar ,,,

och
på tal o vinternätter o mörker,
på Saras sida kan man tävla om en fin reflexväst för vovvar! brukar inte ha tur men tar man inte chansen...
Kolla här:

 

Hepp!

Barca om hösten...

Niño träning...
blir det inte mycket med nuförtiden, livet… kommer liksom emellan … vad kan jag säga, kanske att party-tricks medan maten förberedes icke är att förakta.
Pang!
o Gråben kastar sig på rygg med enastående dödssprattel. Han kan, min fine, fiiine kille :)

här är ett annat Paradnummer...

 

 

Har jag förresten berättat att jag var hos optikern i somras?
Inte?
jominsann,
förfallet gick till en suddig gräns och ett par läs-glojärn blev alldeles nödvändigt även för lilla mig... trodde länge att jag på något vis skulle slippa undan, men tiden går, inget går att göra, sånt är livet och man e glá man får hänga med :)

...fick låna hem fyra mer eller mindre fula bågar från optikerbutiken på prov och sambon vek sig av skratt! Det är någon sorts Hässleholmsk humor, totalt obegriplig för utsocknes...
antingen såg jag ut som Svennis, ja, den gamle fotbolls-förbundskapten alltså, eller fick jag labratorieassistent-i-skyddsglasögonlook allt enligt sambon. Tja, vad välja med den hejarklacken? det fick bli Svennisstuket, sådana utan järn om glasen ni vet... Hmm... nä inte är det kul att vara beroende och värre lär det väl bli, efterhand.

 

Var i Barcelona en vecka hos sonen =)))Tänk en vind,
mjuk som en smekning, tänk klänning utan att frysa trots det är midnatt i oktober...
Det är absolut enklare att leva i värme...
När vi kom hem, hit, till den djävulska snålblåsten snörptes liksom känslorna av direkt, det blir fullt upp med att hålla värmen... gäller att parera liksom, jag hatar att frysa! man rotar fram, ja ni vet, det stickade och virar in sig bäst man kan, det är bara att se glá ut! det finns värre saker, tror jag i alla fall?

Frukost
käkade vi på mysiga, inrökta, gamla fik i Gotiska kvarteren där vi också bor... bland smala gränder finns "håliväggenställen" överallt, jobbare kommer in och tar sig en Estrella (öl) sådär självklart vid halv tio, sedan iväg igen lika självklart.
Gamla fotografier pryder väggarna, svunna tider, annorlunda frisyrer, inredningen på pricken densamma bara annat folk... bardisken är sådär tjock o rejäl, kärnvirke tänker jag en präktig mittbit och sådär sliten som en disk blir efter att tusentals öl o kaffekoppar skickats fram o tillbaka över den medans seklen flugit förbi.
De gör goda "flöjtar", typ pain riche på fiket, ingnidna med färsk tomat, vitlök och så lufttorkad skinka, himmelskt! :) det gäller att passa på, när man biter till, skorpan skär rakt in i tandköttet.

Medelhavet är turkosblått o varmt...
till och med sambon tar sig ett dopp o DET säger inte lite!
Vi ligger på stranden och myser, vilar middag sådär någon timme på dagen... siesta, är en utomordentlig uppfinning! vi kollar-på-folk, det bästa av nöjen.

Det kommer ett ungt par,
de lägger sig närmast strandkanten.
De båda är så otroligt pedantiska att det tar en halvtimme bara att lägga handdukarna rätt... ni vet, tyngder på hörnen, räta vinklar och hamnade tre sandkorn på handduken, vilket det gjorde för det blåste jädrar i det den dagen, ja då började de om! ...Skaka skaka skaaaaka handdukarna och sedan måtta in nya räta vinklar o tyngder på hörnen igen...
Väskorna, måttas in till exakt placering mot handduken, skorna, sida vid sida på parad liksom ;)ja en farlig massa putsande o grejande...
Killen tog av armbadsuret, la det i väskans ytterfack o drog igen blixtlåset alltmedan tjejen på storartat vis lyckas med bedriften att byta till bikini UTAN at ta av ta av kläderna! Jössses vilket underhållningsvärde! de skulle bara veta.. ;)
Sent omsider och strax efter att de indiska försäljarna dragit förbi med sina haranger:
-Cola-Fanta-AquaBeeeeiiiiieeel-VellycoldBiiieeelll !
och efter allt joxande och efter de vikt kläderna fullständigt perfekt, ploppade de båda i sina headset i öronen och äääntligen drog de det där skönaste djupa andetaget som man gör när man är på plats o bara vill njuuuta, ni vet ögonblicket precis före...
..
...
....

,
just då,
i det där bästa av ögonblick...
...
...
kom VÅGEN!
och
spolade över all ordning!

jag kunde INTE sluta skratta
såklart!

=))

 

ja vi hade en mysig vecka i Barcelona! Här är bilder från Plaza Reial,
vårt favvotorg. Dit måste man minst två gånger om dan.

 

 

Var på CAmp Nou igen, haha ja man ränner fasen oftare där än på Olympia känns det som ;))

 

o på söndag... är det sista allsvenska omgången!
Måtte det gå vägen!
Heja Di Röe
;)

 
RSS 2.0