He´s got the look,,,

Pumin är nysnaggad - by me – ja, jag har varit i högsta hugg med min svindyra men kanonvassa supersax.
Klipp, klipp, klippetiklipp!!! …grå lockar har singlat iväg för vinden. Numera ser således Pumin ut preciiiiiiiiiiis som ett lamadjur! Allt enligt sonens utsago vill säga.
Själv tycker jag att Herr Gråben är uuurgullig när han är klippt! Ögonen blir framträdande och det är så fint. Blir förmodlisch dessutom bättre med den ack så beryktade KONTAKTEN i denna snaggade look ;)Varenda,
å-då- menar-ja-varenda-varenda-vareeenda! tova, inklusive filtiga pissiga klumpar har kammats igenom, beskurits o retts ut denna gång.
Tack vare vår gemensamma ansträngning har ALLA fåglar i vårt kvarter samt hela Pålsjö skog nu hög boendestandard och den mjukaste, allra finaste stoppning i sina reden! Visserligen, var det självhämtning i vår lilla trädgård o gördetsjälv i bästa Kampradanda väl hemflugna...men, men gratis är gott och de är sååå belåtna och tacksamma.ursäkta detta foto med katastrofkomposition...
-asså poolen i bakgrunden... ja jag vet, det stööör alla med någotsånär bildintresse... 
MEN, jag låg ner och var i det närmaste oförmögen att resa mig upp(!) haha man börjar min själ bli stel...
Spektaklet tog på krafterna dock haha…
Ni förstår…
under TRE timmar,
matade vi (läs husse) lilla odågan med köttbullar och Frolic ja det blev sådana mängder att Gråben blev mätt på godbitar till slut och det säger inte lite!
Husse, ska ha den äran, guldstjärna, medalj och en iiiiiiis-kall öl serverad (fick han också såklart!) för att han höll vovven lugn, hela tiden. Tuuur husse är beskaffad med en ängels tålamod… jo det är han verkligen.
Vi har gemensamt beslutat att hädanefter vara flitigare med kammen o skäraren… det var faktiskt synd om Niño att behöva stå på trim-bordet i tropikhette så länge.
Hursomhelst är vi väl födda under en lycklig stjärna - samma dag höll nämligen Zlatan presskonferens!
Ett naturligt och självklart avbrott på en och en halv timma . Husse klistrad framför TV-"rudan" och Gråben passade på att gömma sig så gott han kunde med förhoppningen att vi skulle "glömma bort" honom...
KAPTEN Zlatan! Back in business. Kul!

Min för året nya ros,
New Dawn som blommar slösaktigt... vackert, vackert och doftar mmm…

 Italienska nyförvärvet – en clematis,
har ihärdigt klängt sig nästan tre meter upp vid stupröret, det går inte att räkna alla blommorna…
En blygsam liten vän finns här också... som slingrar sig försynt upp för äppelträdsstammen …
det är också en clematis - "Summer Snow".
Små, små vita blommor hänger liksom svävande stjärnor i luften...


Jahapp, nehepp det var väl allt för idag....

Ciao vänner!

 

 


Lycka är att strosa på rosenblad...

I fjorton dagar,
har vi hasat kring, i sakta gemak akompanjerade med strålande sol!
Vädret kom som på beställning. Jag visste det!
;)
Underbara SEMESTER!

Njuuuter allt vad jag orkar
av att vakna till fågelsång, cykla till havet, äta massor av bär, bada, glo på glidflygande måsar o laga god mat utomhus...
Det förstås... till stranden alltså... dit får jag numera fara ensam. Sambon är inte alls lika begeistrad som jag vad gäller salta bad...
Med kniven mot strupen får jag sällskap dock men, men vem vill vara sådan? nä just det, FRI vilja är trots allt värdefullt...
 
jag förstår honom...
senast vi var vid stranden blev han liksom hopvikt i brassestolen... den var nämligen inte riktigt uppfälld och sätter man sig ner precis då... ja vi vet vi alla vad som händer. Man blir obevekligen hoptryckt som en fällkniv TJOFFFoKniiirrrk!
Den sköna konsten att komma ur ett sådant läge med hedern i behåll är det få som bemästrar!
Även om man lyckas med konststycket, får man sitta med skammen eftersom ALLA har sett...
Tyckte sambon höll en enastående hög klass av underhållningsvärde och jag kunde verkligen inte sluta skratta i vanlig ordning... det roligaste var att han höll sin bok i handen, med tummen mellan de sidorna han var på. Tror ni han släppte taget om boken? nääää ;) den stack upp som ett utropstecken ur scenen.

Åsså har vi fotbolls-VM ovanpå det! haha vad bra livet är ändå!
Tyvärr,
åkte mina fina favoriter Italia ut redan under gruppspelet... så inget försvar av regerande världmästarna, så kan det gå.
VM är något särskilt!
Man saknar Sverige såklart... för visst är det helt annan glöd att sitta i gul tröja och heja... nu känns det tomt...ingen Zlatan, ingen Lagerbäck jooo förresten, han var ju med men tyvärr rök Nigeria också...

Ett nytt ord har man lärt sig denna sommar:
VUVUZELA...
hade ingen aníng om att tuuudor kallades på det viset? för mig känns de a lá julskyltning när man var liten. På den tiden fick, ja i och för sig fick inte jag, för sådant skit hade vi INTE råd med sa mamma men ALLA ANDRA fick... tutor! som de sedan glada gick omkring och blåste i medan snöflingorna singlade ner i vinternkvällen.
De rullade pappersstrutarna hade vackert veckat silkespapper i ändan minns jag.
förresten var det mycket jag inte fick ... stackars mig! haha men när Marcus var liten fick han i alla fall en vuvuze... jag menar papperstuda när vi gick på hans första julskyltning. Min man säger att jag tar igen ALLT jag missade som barn och den analysen är säkert så sann som den kan bli.

Förutom att jag murat på fasaden på tre ställen! suuuus-i-publiken... lagat ett handtag till en kökslåda... ja, det har hängt o dinglat i ett och ett halvt år, så irriterande... så har jag också gjort en installation på vår bakgård som jag är riktigt nörjd med!
(:
Ett utekök liksom...
jag blev så evinnerligt trött både i själ och rygg av att stå och hacka tillbehör vid alldeles för låga skrangliga bord och när hela den góa himmalagade grilloljan åkte ut för att för-lilla-bordet tippade ja då drog vi till Ikea!
och
trumvirvel...
-Volá !

så här såg det ut, efter ett par timmars joxande med ihopsättandet... ja jag antar att det inte baaara är vi som håller på att bli knäppa när grejer från Ikea ska skruvas ihop...
Billigt jooo, platta paket joooo,
meeeeeeeeeen
-Arghhhh... det tar på tålamodet vill jag lova.


vad tycks?
funkar alldeles utmärkt faktiskt.
(rosen i zinkspannen är en New Dawn)

jag har både slipat, oljat och haft mig ;)
(i krukan bakom spanska ölen - röd salvia)
...hade finfina zink-skyltar som kom till pass
till mina favoriter Rosmarin o LavendelVäääldigt nödvändigt ... ett minifågelbad

Blodsdroppar gillar jag, de är liksom hemliga...


Idag hörrni,
var det rosdagar på Fredriksdal (friluftsmuseum i Helsingborg)
En god vän till mig Christina Högaard Ihr guidade folket liksom Krister Henriksson, skådisen ni vet.
Christina berättade bla om att alla rosor härstammar från vildrosen och växtkraften hos rosor är så enorm att de verkligen kan täcka ett helt slott... som i Törnrosa.
Christina har skrivit ett par böcker om rosor och om trädgårdar hon skriver också "trädgårdsspalt" i dagstidningen .
Skådis-Krister berättade på ett underbart vis om sitt förhållande till rosor...
Han citerade bland andra min store idol Tage Danielsson;

Det är proffsen som gör att rosor dör,
ge mig en glad amatör...


...minsann, minsann jag tycker det är ren lycka, att strosa kring på rosenblad...
o
...det doftar...
himmelskt...

Humlesurrburr....Hoppas ni njuter och har det gott i sommaren!

Ciao!
:)


RSS 2.0