* * * GOTT NYTT ÅR! * * *

Jahapp
ännu en jul har passerat
Hela familia var samlad =o)
Här syns jag o min käraste fina syster!Årets julkort gjordes i all hast (ja,ja natuuurligtvis...)
Inte en jävel fattade vad det var... folk trodde jag fotat en rimfrostig buske i trädgården!
Bah...
det är konst för tusan
det ser ni väl???
Snygga, stiliga Gråben i finaste vinterskrud!


 

 

 

 

Det blir ingen nyårskavalkad här på la blogg, har too much i huvudet... alltså jag skryter inte, tro inte det, nä det är röra där uppe, i knoppen alltså och så kan det vá.
Hursomhelst,
kan berätta att jag halkade på Maxi häromdagen, sliiir liksom och plötsligt landade tantakroppen på sesamoljehyllan. Hepp!

Ett bananskal var det!
fullständigt osannolikt, inte sant? man tror knappt sina ögon, jag menar halka på bananskal?... det är det INGEN som gör.
en o annan vindruva har man väl mosat under sulan vid grönsaksavdelningen men bananskal! Halkobjektens Rolls Roys... nä! sådant händer bara i tecknad film tänker jag, Långben, Kusin Knase... ja, harkel o så då numera även jag...

 


Jo,
jag letade kinesiska ingredienser, skulle göra dumplings =)
Christina på Stribergs station har inspirerat mig =o) Tack för det!
förra veckan var det dags.
Lite meck med vecken håhåjaja men såå kul! kollade tom instruktionsvideo på tuben.
Goda blev de.
Sonen, kom hem från Barcelona innan jul o jag tänkte vi skulle äta något extra gott ... jaaaa man vill imponera på kocken jue ;o)

 

Fyllning köttfärs, jätteräkor, vårlök, vattenkastanj o ingefära

åsså vika-vecka-vika-vecka efter konstens alla regler... =o) DET var skoj!
Degreceptet på mjöl, salt o kokt vatten finns också på Stribergs! Läs där hon kan ALLT om kinesisk o japansk matlagning, jag looovar!

 

 

 

 

Så kokar man knytena i åtta minutas och serverar med good dipp-sås.
Kinesisk ljus soya, sesamolja, vinäger o grönsaksstrimmel...

 

Hepp!

 

 

Vintern är förresten underbar!

 

and now,
det drar det ihop sig...
Ikväll,
blir det nyårssprakelisprak med krabba, skumpa, skålklingklingeling, glitter, silverstjärnor och glamour!
JAVISST jag gillar Nyårsafton!
Håll i hattarna folks o se upp för vilsna raketer!

* * *


Pussar och Gott Nytt År!
=o)

Mimio & Gråben


Gossefarnor o Lucia


…undertecknad,
fick besök,
tidig gryning av den vitklädda, via televisionen. Satt uppkrupen i soffan med en kopp hett te, klippte yrvaket med ögonen så att ljusen fick sådana där vackra stjärnmönster ni vet och lyssnade till änglakören... ja det är så levandes grannt att man blir tårögd. Funderade på om just klockrena stämmor ska fylla atmosfären en dag? liksom himmelskt...
men
när tiden kommer lär det bli "Highway to Hell", å den är inte dålig den heller, jag menar...

 

Speciellt förtjust o lycklig,
blir jag av stjärngossars uppenbarelser! Sådana fanns det en hel drös utav och efter all skönsång gick man småleende till sitt arbete, jorrå det blir en bra dag, sanna mina ord.
Lucias, sista dag blev däremot allt annat än lyckad, har jag hört, ... stackarn blev halshuggen Urrr... vilken sorti! Bestialiskt, onekligen, göra så mot en värnlös o snaska ner på det viset! jag menar, finns väl andra sätt? om man tvunget...

Väl utomhus,
denna gnistrande (och gnisslande, asså under kängorna...) vintermorgon vaknar jag hänsynslöst till liv och det gäller min själ att ha vallat rätt, för jäääädrar vad det slirar när det biter! Det är ju fan permafrost! åtminstone på Fransmannens framruda…
Skrapade så jag fick ont i armen innan ishinnan var någorlunda borta (Visst! jag vet… man är en glaslirare… och det är inte mycket det fiiina tål!) men trots man skrapat sig till mjölksyra får man ändå sitta lite sådär snett framåtlutad på iskalla sätet (nä, värmen funkar inte i sitsen på försidan, fransk standard? oui, oui...) o se dum ut när man kikar fram med näsan intill vindrutan mellan missarna som skymmer, ovärdigt,  är vad det är, men man måste till jobbet, sägs det.

 

Ikväll,
ska föräldrarnas Plastic tree traditionsenligt kläs med all sköns prakt! Pappa och jag pimpar granen i bästa samförstånd medan mamma o sambon sitter på läktaren (soffan) dricker glögg och tror att det är de som står för regin.
Två ljusslingor, jupp(!), hundrasjuttiofyra glaskulor, lite jox som jag o min syster gjort i slöjden o glitter på det sååå det bli bra. Belöningen kommer också helt traditionsenligt ja nästan på rituellt i form av mammas sill, lax o ålamaaadar mmm…
därpå Jansson, kall öl och en lille en :)
det är såsom i himmelen, sanna mina ord.
Nä, nu låter jag nästan religiös haha bäst att sätta punkt.

...

-Poof !!!

och där fick ni en snöboll i nacken, när ni minst anade! Varsin!

och

NU

letar sig snöklumpar ner under kragen o smälter sakta mellan skulderbladen…

Ha, haaa (elakt grin)

jorrå, man är på det humöret idag.

Hepp !

=)


RSS 2.0