Morgonkvitter...

Visst är våren på väg… ?
jooodå
jag har bevis…
minsann
visserligen,
tio jävla minusgrader, snö och skärande is-vind medan man trampar stålhästen i tidig gryning meeen fåglarna sjunger, jajamensan inget mesande där inte, det är gott gry i de små liven… de sjunger, sjunger och sjunger utan gnäll, går upp i tid, var dag, putsar fjädrarna, burrar kvittrande upp sig och flaxar sedan iväg... all väderlek till trots, en makalös inställning - Heja fåglarna!

 

Har ni varit å skidat folk? armar och ben i behåll? granna vyer, snötyngda granar och spisrosor på kinderna? Det är fiiint med aktiv semester bara man varvar med ”fönsterbord”!
En annan har inte varit iväg, varken till sportstugor eller exotiska sandstränder, ekonomin tillåter det inte om man så säger. Nepp, lättar jag på lädret, vimsar endast en brun sömnig mal upp, upp, upp o fladdrar vinglande iväg… Va? ett mörkt hål? Ack, hur tom kan en portmonnä bli?
Räntorna är höga, men lönerna är låga – snart gör jag revolution!

 

Har hål på knäet i mina Barcelona-favoritjeans,
och det kan jag säga, ses INTE med blida ögon på jobbet. Folks ögon fastnar, på hålet, liksom…
-Gomorron! å så glider blickarna nedåt...
Provocerade så gott jag kunde ett par veckor men begrep att det inte gynnade mig, alltså köpte jag två par jeans, slim fit, dé ni!  Dessutom blev det två Bh:ar… tvåtusentrehundra spänn!
–Hepp!
Passade också på att smita in om kosmetikabutiken, plockade med mig nattcreme och mascara till kassörskan som blippade in streckkoder och formade sina blodröda läppar:

 

-Åttahundranittiosju kronor!
-Va??

Hon repeterade och jag bad henne ställa tillbaka cremen, mascaran behöll jag. Hutlöst!

 

 

Ja fyfan, ekorrhjulet snurrar vidare och jag pinnar på… det är lika bra, man får motion däri om inte annat… februari är transportsträcka - mot ljuset, helt enkelt, det gäller att bita sig fast.

Hur gör ni för att hålla ångan uppe? Behöver också bra förslag på hur man ordnar innehåll i portmonnän, tack.

 

 

 

 

Tur Pumin finns!

Lycka! =)


RSS 2.0