Gott Nytt År!

Nytt År
Det är något alldeles speciellt med nyårsaftnar tycker jag.
Festligt silvrigt gnistrande stjärnklart fantastiskt förförande förtrollande!
Raketer i trängsel vid tolvslaget, jag blir rörd och förstummad varje gång.
Det är magi...
om än livsfarligt här i stan, där allt verkligen hopar sig.
Röken ligger tät likt dimma vid ett slagfält, de flesta är mer än halvfulla så en förlupen raket runt benen och finstrumporna tillhör.
Ack ja,
detta nyår blir firat i all enkelhet med familjen, sambon jobbar nämligen, ska upp tidigt i morgonbitti och precis så är det att jobba i vården...(han är mentalskötare by the way.)
Det är bara att jobba på, se glad ut och vara TACKSAM! Jul, nyår,  påsk, midsommar, helg, kväll eller vardag det spelar ingen roll.
Tänk, så många julaftnar vi båda spenderat på "himmet" tillsammans med de demenssjuka...
Jag och sambon jobbade samma pass i nästan femton år.
Dé ni! é KÄRLEK PÅ LASARETT...
(-;
Med familjen firade vi alltid "en annan dag" lille julafton, juldagen eller annandagen beroende på hur vi hade det med våra kvällspass...
Men, men
det gick det också.
När jag var  liten,
var nyår den bästa dagen på året.
Det åts kräftor (av någon outgrundlig anledning?) det blåstes i tutor och sjöngs, alla hade spetsiga blanka nyårshattar och morfar o pappa hade varsin fez. ha ha de såg verkligen coola ut!
Serpentiner, var jättekul att blåsa ut och det blåstes jädrar i det.
Jag och syrran kröp sedan omkring under bordet (tänk vad mycket man krupit under bord som liten förresten, en egen sfär fanns det där) och samlade upp alla röda, gröna,gula,blå ringlande pappers-serpentiner vi kom över. Så smög vi ut i hallen och proppade ner dem i morfars enormt stooora svarta lackskor som stod i hallen vid mammas brudkista.
Mormor,
hade alltid med nyårspresenter till mig och syrran. Det var hemsydda,stickade eller virkade dockkläder som hon hade gjort under året. Jättefina, (jag har dem kvar i källaren än idag).
Det var alltid lika spännande och jag var LYCKLIG!
Vid tolvslaget,
fick jag gå med pappa ut på skolgården för att smälla raketer som han ställde i en urdrucken fruktsoda, lillsyrran fick stanna inne och jag var allt lite rädd i mörkret...
De vuxna såg Grevinnan o betjänten och jag var så liten att jag aldrig förstod det roliga... Skålar i champagne och när det var dags för gästerna att gå, hördes från hallen:
-Nämen! Va???
Huuuuuuuuuuuuuuur kan detta vara???  jag tror mina fötter har väääxt för de går inte i skorna hur jag än försöker... Tiitta här allesamman, det gååår inte!!!
Ha hahahahhaaaaaaaaaaaaaaa
jag o syrran skrattade så vi rullade på golvet och så sprang vi ut i hallen och plockade ur alla serpentiner ur morfars stora skor.
-Jahaaaaaaaaaaaaaaaaaa, sa morfar varje nyår med oförställd förvåning.
Så kramades vi godnatt.
Gott nytt År på er i himmelen mormor o morfar.

image33


Kommentarer
Postat av: skogsnuvan

Å vilken fin berättelse om ditt nyårsfirande. Vi ha firat hos Björn o Anette i deras nya hus och det var som vanligt jättetrevlig. 25 personer lyckades vi klämma in där. Det var karioki. Jag gillar att sjunga och min bror Ola älskar att sjunga. Sonen Micke sjunger jättebra och Ola likaså. Jag sjunger inte lika bra tror jag men väldigt gärna. Vi har alltid så kul vi syskonskara med släkt o vänner. Önskar dig nu ett gott nytt år och det tror jag att det blir för nu har det vänt och solen kommer så sakta tillbaka till jorden. Kram Anita i Fisksjön

2008-01-01 @ 11:25:44
URL: http://skogsnuvan.bloggdog.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
Trackback
RSS 2.0